tisdag 7 maj 2013

Världens godaste sallad!

Dagens middag blir en helt fantastisk sallad som är så matig att den räcker till middag. Getosten smälter härligt när den möter de varma rödbetorna och smakerna gifter sig så där perfekt när jag lägger till honung och valnötter.


4-5 små rödbetor
olivolja
flingsalt
1 liten påse spenat (ca 65 g)
1 paket sugar snaps (ca 150 g)
1 rödlök (skivad)
ca 300 g färska champinjoner (skivade)
Chèvre (ca 200 g)
valnötter
flytande honung

Gör så här:
Rosta rödbetorna i ugnen på 225 grader med lite olivolja och flingsalt tills de fått lite färg och känns mjuka när man sticker i dem. Blanda under tiden ihop spenat, sugarsnaps, svamp och rödlök i en skål. Smula chèvren  ovanpå. När rödbetorna är färdiga slås dem ovanpå osten så att osten smälter lite. Toppa med valnötter och ringla sedan honung över allt ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar