måndag 6 maj 2013

Vårens första skörd!

Så här på våren så passar det ju bra att använda sig av naturens skafferi. Så i dag efter jobbet gick jag ut och plockade en skål full med späda brännässlor att koka soppa på.


 
Här kommer alltså mitt recept på:


Nässelsoppa med en twist av chili och vitlök.
Ca 2 liter späda nyplockade nässlor
Vatten
Salt
Rapsolja
6 dl havregrädde
1 buljongtärning utan smakförstärkare eller konserveringsmedel.
Torkad lök
Torkad vitlök
Chili-flakes
Paprikapulver
1 hårdkokt ägg

Gör så här: 
Skölj nässlorna och rensa bort eventuella rötter eller annat skräp. Lägg nässlorna i en kastrull och täck med vatten. Salta lätt och koka upp. När det stormkokar slå av kokvattnet och fräs nässlorna i oljan. Slå på grädde, buljong och kryddor och låt koka upp. Mixa soppan slät med en stavmixer och servera med ett hårdkokt ägg och en knäckebrödsmacka med ost. NJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar