fredag 17 maj 2013

Snabb och god omelett.

Min favorit bland "snabbmat" är nog att slänga ihop en omelett fylld med vilka grönsaker som finns hemma. Så i dag när vi kom på att det var dags för middag och kyl och frys ekade tomt (vid första anblicken) fick det bli just det, en omelett.


ca 60g färsk spenat
5 champinjoner
1 gul paprika
5 små tomater
2 msk pesto
3 ägg
salt
peppar
smör att steka i

Gör så här:
  • skiva svampen och lägg svamp och spenat i en torr stekpanna på hög värme tills överskottsvattnet kokat torrt, rör ofta så att det inte bränner vid innan svampen börjar släppa ifrån sig vattnet.
  • Hacka under tiden resten av grönsakerna.
  • När svampen och spenaten kokat torrt lägg i en klick smör och resten av grönsakerna och låt dem fräsa med en stund. 
  • Blanda ihop ägg, pesto, salt och peppar.
  • Tillsätt ytterligare lite smör och låt det smälta innan du slår på äggsmeten.
  • Stek tills äggsmeten stannat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar