2 dl röda linser
2 tsk curry
1 kanelstång
½ tsk gurkmeja
3 urkärnade, strimlade röda chili
4 dl kokosmjölk
250 g färsk bladspenat
1 msk kokosolja till stekning
1 hackad röd lök
1 finriven vitlök (solo, alternativt 2 klyftor)
1 tsk gula senapsfrön
Gör så här:
- Skölj linserna och lägg dem i en gryta med curry, kanel, gurkmeja, chili och kokosmjölk.
- Koka upp under omrörning och sjud sedan under lock tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Ställ åt sidan.
- Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och senapsfrön några minuter.
- Tillsätt de kokta linserna och spenaten och hetta upp.
- Servera i pitabröd med färska grönsaker till (exempelvis tomat, gurka och paprika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar