onsdag 8 maj 2013

Resturangers oförmåga till vegetarisk matlagning.

I kväll gick vi ut och åt på restaurang med barnen och precis som (nästan) varje gång jag går på restaurang förundras jag över kockarnas fantasilösa vegetariska meny. Om det ens finns en vegetarisk rätt på menyn så är det i stort sett alltid Quorn-file i någon variant. För mig är det ungefär som om kötträtterna skulle vara begränsade till mamma scans köttbullar och findus lasagne. Ingen restaurang med självaktning hade drömt om att servera det till sina kunder men ändå är det vardagsmat även på restaurangmenyer med hel- eller halvfabrikat. Det är ju inte särskilt svårt att hitta på en vegetarisk rätt som känns lite lyxigare utan att det kräver massa ingredienser som de inte använder annars. En välkomponerad vegetarisk rätt skulle även attrahera fler än de som är vegetarianer i övrigt. En väldigt enkel men rätt som samtidigt känns ganska lyxig är tex gratinerade svamphattar med klyftpotatis och bearnaise.  Nej, skärpning restaurangägare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar