onsdag 15 maj 2013

Fetaost i foliepaket

Grillning hör sommaren till och att blanda ner allt gott i ett foliepaket passar bra när man är iväg och grillar ihop med andra både om man är noga med att inte maten ska komma i kontakt med kött och för att det är enkelt att få till en god måltid utan för mycket krångel. Självklart kan man blanda ihop nästan vad som helst i men den här gången blev min komposition så här:







150 g ekologisk fetaost
5-6 små tomater (lite större än körsbärstomater)
1/2 gul paprika
5 färska champinjoner
1 stor näve färsk spenat
6 svarta kalamata-oliver (urkärnade)
Olivolja med basislika i
Färsk oregano (ungefär en liten handfull)
Färsk timjan (ungefär en liten handfull)
Flingsalt
Peppar






 Gör så här:
  • Riv av en stor bit ugnsfolie och vik den dubbel.
  • Lägg fetasoten i botten.
  • Skiva grönsakerna grovt och lägg dem ovanpå osten.
  • Toppa med örtkryddorna och ringla olja ovanpå.
  • Innan du viker ihop allt till ett paket strör du lite flingsalt och vrider några tag med pepparkvarnen ovanpå det hela.
  • Lägg paketet på grillen och låt det bli genombakat (man kan öppna lite försiktigt för att se om det är klart). Avnjuts bäst utomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar